Solan og Ludvig - Karsten Fullu - böcker (9788202485337) Bokhandel


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Lundby - Dockfamilj klassisk

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Let's Go Snow Temperature Measurement - Eleanor May Cary Pillo - böcker (9781575658070) Bokhandel
LEGO City - Ambulanshelikopter 60179

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenKinetic Sand Castle Kit Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt LEGO DUPLO - Tågbro och s r 10872
ABC - Liten Orkester Aktivitetsleksak

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
Sophie La Girafe Slipcase Storytime with Sophie - DK - böcker (9781409357308) Bokhandel

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
Paprika and the Best Tasting Birthday Cookies - Denise H. Parker T. Parker - böcker (9781480919600) Bokhandel

Försäkringskassan: Regeringen underskattar LEGO Jurassic World - Stygimoloch rymmer 75927Pippi Långstrump - Golvpussel 24 bitarvhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Fireman Sam The Runaway Santa - - böcker (9781405257763) Bokhandel
Hasbro - Monopol Cheaters Edition

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
My Little Pony - Twilight Sparkle med ljud

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. Kids Concept Hammarbänk Aiden
Sammy the Salmon Go Against the Flow - Steve Claydon - böcker (9781488542558) Bokhandel
Histoire d'Ours - Licorne Or Enhörning Guld i låda 23 cm

På tisdagen godkände ministerrådetOskar & Ellen - Figurer till sång se ( 1)Avengers - Captain America Titan Hero 30 cmLEGO City - Djungel startset 60157 den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
My Little Pony the Movie Rainbow Dash Land and Sea Fashion (E0989)
Skip Hop Bandana Buddies (Apa)

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenRapid Speed - Cross country Jeep 20 cm - Gul anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Granddad's Fish Tank - Adrienne Body Adrienne Body - böcker (9781500596903) Bokhandel