BRIO - 33705 Mitt första batterilok


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Incrödibles 2 - Dash & Jack 10 cm

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Playmobil 9358 - Pirat med skattkista
Bamse - Stapelklossar Årstider

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenFortnite - Solo Mode Core Figure 10 cm (Carbide) Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt BRIO World - 33391 Ravinbro
Kärnan - Kalas se leklera

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
Mini Mommy - Baby Jogger 3-hjul

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
Smart Games - IQ Stars

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Rubens EcoBuds - FernCarrera Go - Let's Rally Bilbanavhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Screechers Wild - Level 3 Action Vehicle - H2Octane
Melissa and Doug - Den lilla staden i trä

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
MaMaMeMo - Forest Friends - Ringspel och kulspel

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. Vilac - Fiskespel Havet
Teddykompaniet - Teddy - Nalle i giftbox
Mattel - Bounce Off

På tisdagen godkände ministerrådetDesign A Friend - Winter Warm OutfitSurprizamals - S3 Mama and Babies - Layla hundKids Concept Långtradare Aiden den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Sebra Badrum till Dockhus
Miss Melody Dress up your Horse Målarbok

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenLotta Olsson - Lämnad ensam anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Talking Tables Tårtdekorationer 12-pack (Svan)