Jack & Jones JCOPOSTY TEE SS CN Ögrönlar


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Lee Jeans ZIP JACKET Ytterkläder

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Jaded London Festival Set med tigermönster i regnbågsfärger
Les Deux Frielle Tailoröd Coat Ytterkläder

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenLexington Clothing June Knitted Hoodie Ögrönlar Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Libertine Libertine Plan Ögrönlar
Lindbergh Functional jacket Ytterkläder

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
JUNK de LUXE Gradient flock print tee Ögrönlar

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
Just Female Cassandra blouse Ögrönlar

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Line of Oslo Colette short solid KlänningarLollys Laundry Delta Jacket Ytterklädervhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Just Female Kaleda dress Klänningar
Lyle & Scott Hooded Curved Hem Jacket Ytterkläder

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Madewell ELWOOD KNOT FRONT - Stickad tröja - frosty mauve Vackra billiga damkläder

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. Mads Nørgaard Ripstop Quilt Colina Ytterkläder
Kaffe Alea Jacket MIN 4 PCS Ytterkläder
MAMALICIOUS MLHILDA PANT - Träningsbyxor - navy blazer Vackra billiga damkläder

På tisdagen godkände ministerrådetMango ROBE - Kappa rock - svart Vackra billiga damkläderMarc O'Polo ROUND NECK - Långärmad tröja - rosa Vackra billiga damkläderMarimekko APHELI Knit cardigan Ögrönlar den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Masai Didina top Ögrönlar
Masai Jalila jacket Ögrönlar

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenMatinique Akios Jacquard Knit Ögrönlar anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Kaffe Grace Jeans Jeans