Dr Oetker Äppelurkärnare 22 cm - köksrödskap


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Bosch Vattenkokare 1.7 L TWK7804 Röd - vattenkokare

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Rice Matlåda Apa (multi) - köksförvaring
Morphy Richards Matberödare Prepstar Grå (grå) - hushållsassistenter

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenOPA Mari Vatten Kaffepanna 0.5 L Rostfritt Stål Opa Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Chroma Type 301 Hammeröd Kockkniv 20 cm Chroma type 301
Rice Dricksglas H 12.5 cm rosa Guld (rosa) - glas

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
House Doctor Besticks- & rödskapsförvaring D 15 cm Vit

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
Exxent Stekpincett 30 cm Rostfritt Stål Övriga varumärken

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Stelton Tårtfat Emma Grå - fat & serveringsskålarLeifheit Plommonurkärnare Stål Övriga varumärken - köksrödskapvhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Muurla Silikonlock 9 cm rosa - övriga kökstillbehör
Silikomart Design 3D Silikonform Pop Éclair Kit Ljusgrå

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Nordic Ware Bakform Magnolia Bundt Aluminium (koppar) - bakformar

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. Design House Stockholm Elsa Beskow Skål Blåklint 50 cl
Ironwood Gourmet Bakbord & Skärbräda Acaciaträ - skärbrädor
Iittala Kartio Glas 2-pack 40 cl Grå - glas

På tisdagen godkände ministerrådetMORBERG Ugnsform Oval Liten Terrakotta - julbakCrushGrind Kala Kryddkvarn Rostfritt Stål (silver) - kryddkvarnarMuurikka Stekhäll Med Ben Dia 48 cm Inkl. Skyddspåse (silver) den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Rice Tallrik 23 x 16 5 cm Cloud Print - tallrikar & skålar
Patisse Spritstyllset Rund 6-pack - kak- & tårttillbehör

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenSatake Kuro Bestick Köttkniv 2-delar (silver) - Besteick anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Georg Jensen Champagnesabel Indulgence Rostfritt Stål - bar & vintillbehör