Joseph Joseph Skärbräda Chop 2 Pot Plus Mini Svart JosephJoseph


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Kosta Boda Chateau XL Vinglas 61 cl Kristall - glas

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Guzzini Aqua SalladsBesteick 28 cm Transparent - Besteick
Broste Nordic Sand Pastatallrik D 29 cm Creme Broste Copenhagen

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenChef'n PalmPeeler 2.0 Skalare Grön (grønn) - köksrödskap Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt ByOn Ostricia Ostronknivsset 4-delar Rostfritt Stål Svart
Rödvinsglas Form Living - glas

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
Rice Pastatallrik Vatten Virvel Melamin rosa (rosa) - tallrikar & skålar

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
Soehnle Roma Köksvåg Vit - köksvågar

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Fiskars Hard Face OH Stekpanna 28 cm - stekkärlGLOBAL Skärbräda 80x40x5 cm Ek Global - skärbrädorvhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Tala Måttbägare Mini Retro Blå - köksrödskap
Sthål Arabaesque Assiett 19.5x13.5 cm Stengods Fikon (grå)

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
ByOn Skål Egg 12x15 cm Stengods Ostrich - tallrikar & skålar

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. Havsö Jacob 3.0 Vattenkokare 1.5 L Rostfritt Stål Övriga varumärken
Form Living Servett 20p Papper 33x33cm Svart - övrig servering
Chasseur Gryta Oval 5.6 L Ruby Gjutjärn - kastruller & grytor

På tisdagen godkände ministerrådetKitchenAid Slowjuicer Råsaftcentrifug Till Köksmaskin GråIittala Scandia SalladsBesteick 2-delar Rostfritt Stål - BesteickBroste Glas Smoke 55 cl Broste Copenhagen - glas den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Fiskars Norden Steel Stekpanna Dia 28 cm Rostfritt Stål
Arabia Mumin Skål Mymlans Mamma Dia 15 cm Blå - tallrikar & skålar

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenZwilling Handtag Litet till Tryckkokare 22 cm. Svart - lock & tillbehör anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Villeroy & Boch La Divina röd Wine Vinglas Klar (klar)