Iittala Teema Tallrik 26 cm Melerad Blå - tallrikar & skålar


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Chasseur Gryta Rund 0.2 L Svart Gjutjärn - kastruller & grytor

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Bosch Köksmaskin MUM5 CreationLine MUM58L20 Mineralgrå
Smeg Stavmixer Röd (rød) - mixer & blender

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenOXO Tång 23 cm - köksrödskap Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Vin-set 4-delar - bar & vintillbehör
Peugeot Saltkvarn Paris 22 cm Rödlack - kryddkvarnar

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
G.R.Y.M 3-Ply Gryta Med Lock 3.5 L Rostfritt Stål - kastruller & grytor

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
gröngate Judy Skål D 10 Röd - tallrikar & skålar

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Dualit Elvisp New Vit - elvisparIronwood Gourmet Skärbräda Dia 35.5 cm Acaciaträ - skärbrädorvhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
rosandahl Grand Cru Djup Tallrik Dia 19 cm Vit - tallrikar & skålar
Gense Le Gourmet Stekpanna med Stålhandtag D 28 cm Gjutjärn

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Iittala Alvar Aalto Vas 160 mm Smaragd - övrig servering

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. Paradisverkstaden c o Lantliv Tallrik 27 cm Vit (hvit)
Satake Fågelsax Rostfritt Stål - köksrödskap
Kosta Boda All About You Skärbräda 42 cm Multi (multi)

På tisdagen godkände ministerrådetFiskars Norden Grönsakskniv 9 cm (silver) - köksknivarNicolas Vahé Marinadset 2-delar Rostfritt Stål - köksrödskapSvenska fiskar affisch K. Hjelm Förlag AB - barnrumsdekoration den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Form Living Ask för tändsticksask Metall 6x3.75x2cm Vit
Krokbräda Star vit Kids Concept - barnrumsförvaring

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenFinlayson Muminpappa Handduk Bomull 30x50 cm Mörkblå (mörkblå) anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Åry Home Garden Bouquet Bricka 40x30 cm Multi Åry AB (multi)