GAMES OF THRONES - KARTA AFFISCH Pyramid International


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Bloomingville Bordslampa Metall Diameter 18 cm Höjd 52 cm Vit

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Pimpernel Willow Bough Tabletter 4-pack Blå - bordstabletter
Korgset Natur 3 delar D19-17-15 cm Bahne & Co - korgar

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenKruka Med Fat rosa 12 cm Bahne & Co - krukor Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Änglaspel Slända Pluto Produkter - julpynt
A Simple Mess Martha Prydnadskudde Bomull 45 x 45 cm Midnight Navy

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
Lego Förvaringsbox 4 Grå - barnrumsförvaring

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
Bloomingville Burk med Lock Stengods Diameter 11 cm Höjd 8 cm

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Sköna Hem Feline Kudde i Linne 60x40 cm blå (blå) - prydnadskuddarHouse Doctor Lampa Hood 22.5 x 25 cm Mässing (guld) - taklamporvhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Bäddset 150x210 cm FC Barcelona - barnsängkläder
Umage Conia Lampa 50 x 40 cm Borstad Mässing - lampskärmar

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Iittala Kivi Ljuslykta 60 mm Blekrosa - ljusstakar & ljuslyktor

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. Stelton Vas Stockholm Aquatic Medium 166 Vit - vaser
Hylla Hexagon 3-set Form Living - hyllor
Esprit Dyan Badrock M svart grå - badrockar & morgonrockar

På tisdagen godkände ministerrådetHouse Doctor Ljusstake Move - ljusstakar & ljuslyktorPR Home Shine LED Filament Normal Klar E27 800 lm (klar)Lego Förvaringslåda 4 Svart - barnrumsförvaring den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Ib Laursen Pläd 100% Bomull 130 x 180 cm Senapsgul IB Laursen
Bloomingville Stroke Kudde Bomull 45x45 cm Grön (ljusgrön)

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenTraditional Wine Rack Kit Till Vinställ För Sammanfogning anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Gripsholm Löpare Tvättat Lin 35x120 cm (vit ljusgrå + 4 andra färger)