Essenza Home Connect Organic Uni Morgonrock Bomullsfrödté Small


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Day Home Tuftad Matta 200x250cm Multifärgad - vardagsrumsmattor

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
House Doctor Matta Reverse 100% Bomull 200x90 cm Off-vit
Ebb & Flow Rowan Taklampa Glas D 22 H 22 cm Obsidian

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenDay Home Ljusstake H 30 cm rosa (rosa) - ljusstakar & ljuslyktor Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt BBQ Svärd Dunk Trading - grilltillbehör
Wilton Tyllar Drop Flower 4-delar - julbak

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
Ebb & Flow Lute Taklampa D 14 H 27 cm gulden Smoke (brun)

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
Kuddfodral Noah Form Living - prydnadskuddar

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Vitamix Blender Ascent 2300i Grå (grå) - mixer & blenderIittala Kastehelmi Dricksglas 2-pack 30 cl Ökensand - glasvhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Linum Fuego Grytlapp Läder 22 x 22 cm Mustard gul - grytlappar
Arabia 24 h Tallrik 26 cm Porslin Vit (hvit) - tallrikar & skålar

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Peugeot Paris Chef Saltkvarn 18 cm Rostfritt Stål - kryddkvarnar

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. Kyocera Mandolin 5-delar Multi - köksrödskap
Bloomingville Kudde Ull 45 x 45 cm Gul - prydnadskuddar
G.R.Y.M Gryta Med Lock 6.0 L Koppar - kastruller & grytor

På tisdagen godkände ministerrådetOBH Nordica Supreme Valuumförpackare silver (silver) - övriga köksmaskinerSagaform Skål Hjärta Vit - fat & serveringsskålarVäska plånbok handväska Nitband ombloggad nitar clutch mode den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Stilren Vattenavstötande Anti-stöld Ryggsäck med USB
Ryggsäck konstläder, svart alltid billig frakt

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenHandväska ACELURE luxury pu-läder Svart anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Stelton Papilio Uno Ljusstake Matt Mässing - ljusstakar & ljuslyktor