Förtrollande älvor målarbok Ljuvliga älvor att färglägga - - böcker (9781785998935) Bokhandel


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Bygg- och Konstruktionssats BRIO Brio - klossar & byggleksaker

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Den utvalde - Lois Lowry - pocket (9789127151338) Bokhandel
Baddockan Anna med badanka Skrållan - dockor & tillbehör

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenGrill & Serveringsset Melissa & Doug - rollek Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Studentnalle Med Blått Hjärta Student Hisab Joker - gosedjur
Chums Lejon Jellycat - gosedjur

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
Rätt och fel en bok för barn om att välja rätt - Lisa O. Engelhardt - böcker (9789173170222) Bokhandel

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
Vicky upptäcker nya språk persiska - Sheida Karlsson - böcker (9789198326208) Bokhandel

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Strandtennis set Summertime - uteleksaker & sportleksakerSolhatt Sorbet Rutig Pippi Långstrump - badkläder & uv-klädervhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
TRUTHWITCH - SUSAN DENNARD - böcker (9780765390226) Bokhandel
Grävmaskin Happy Summer - uteleksaker & sportleksaker

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Nerf N'strike Elite Disruptor - uteleksaker & sportleksaker

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. Ocean Pals Val rosa Teddykompaniet - gosedjur
Grodan Flynner en kompis säger förlåt - Louise Björnlund Louise Björnlund - böcker (9789197984508) Bokhandel
Jurassic World Dino med ljud Baryonyx - figurer & miniatyrer

På tisdagen godkände ministerrådetGaspard & Romys familj Dockskåp Djeco - dockskåp & tillbehörKylmatlåda Mumin Ljusblå Frozzypack - uteleksaker & sportleksakerKokki Multifärgad blå Geggamoja - gosedjur den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Fotbolls kit Summertime Röd - sportleksaker
Fancy Swan 34 cm Jellycat - gosedjur

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenHoth Medical Chamber LEGO Star Wars TM (75203) Lego - lego & duplo anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Totte är liten - Gunilla Wolde - böcker (9789127139176) Bokhandel