Lätt att läsa Superhjältarna 2 - Disney - böcker (9789157030276) Bokhandel


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Lastkran med containerbåt AquaPlay - uteleksaker & sportleksaker

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Orkidépojken - Helena Dahlgren - böcker (9789188529213) Bokhandel
Match & Roll Shape Sorter Melissa & Doug - klossar & byggleksaker

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenFlying Wheels Spintop Spiderman - uteleksaker & sportleksaker Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt rosaie Pie 12 cm My Little Pony - figurer & miniatyrer
Monster Jam Tollboth Takedown Track Set Hot Wheels - leksaksbilar & fordon

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
TRUTHWITCH - SUSAN DENNARD - böcker (9780765390226) Bokhandel

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
The Very Hungry Caterpillar - Eric Carle - böcker (9780140569322) Bokhandel

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Barbie Fashionista Ken Dashing Denim Barbie - dockor & tillbehörMuslin Bashful Puppy 2-pack Jellycat - gosedjurvhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Djunguloken - Rudyard Kipling - böcker (9788771556889) Bokhandel
Engino Byggklossar 16 i 1 Helikopter Blå - klossar & byggleksaker

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Radiostyrd bil Power Wrist Avengers Nikko - interaktiva leksaker

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. Diinglisar Wild Kossa Teddykompaniet - gosedjur
Buskul med Mino - Mati Lepp - böcker (9789187033360) Bokhandel
Luna Unicorn 30 cm Jellycat - gosedjur

På tisdagen godkände ministerrådetBadbyxa Colin Navy Lindberg - badkläder & uv-kläderEret med ballist med fyra skott Playmobil Dragons (9249)Badrock Circus Vit Blå storlek 110-116 Mumin - badkläder & uv-kläder den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Basic-set 42 delar Smartmax - klossar & byggleksaker
Construction Crew Sand Set Dump Truck CAT - leksaksbilar & fordon

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenSolhatt Sweet Honey Elodie Details (2-3år) - badkläder & uv-kläder anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Boken om teknik - Hans Persson - böcker (9789147119455) Bokhandel