Only & Sons ONSNASA TEE - T-shirt med print - vit Herrkläder


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Puma BVB FAN TEE - Klubbkläder - svart Herrkläder

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Only & Sons Shorts - blå denim Herrkläder
Puma FTBLNXT GRAPHIC CORE - T-shirt med print - svart röd blast Herrkläder

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenPuma LIGA SIDELINE - Funktionströja - electric blå lemonade vit Träningskläder Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Puma SOFT CROP - Funktionströja - ponderosa pine Bra att bära bekvämt Träningskläder
Rains Träningsbyxor - blå Herrkläder

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
Patagonia BETTER - Fleecejacka - stonewash Träningskläder

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
Patagonia TEZZERON - Outdoorjacka - mako blå Träningskläder

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Reebok Huvtröja med dragkedja - medium grå heather Bra att bära bekvämt TräningskläderRegatta NADALIA - Regnjacka - navy Bra att bära bekvämt Träningsklädervhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Pepe Jeans svartBURN WASHED - Shorts - forest grön Herrkläder
Russell Athletic HOPSIN LARGE LOGO HOODY - Luvtröja - navy cosmos Herrkläder

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
S.Oliver LOOSE - Shorts - charcoal Herrkläder

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. Salomon AGILE SHORT - Träningsshorts - svart Träningskläder
Petrol Industries Stickad tröja - light maroon Herrkläder
Samsøe & Samsøe MERKUR - Långärmad tröja - vit Herrkläder

På tisdagen godkände ministerrådetScotch & Soda T-shirt - bas - svart HerrkläderSelected Homme Piké - light grå HerrkläderSelected Homme Skjorta - off-vit Herrkläder den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Selected Homme SLHTWIST - Piké - brick röd Herrkläder
Selected Homme Tygbyxor - dark blå Herrkläder

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenSisley Stickad tröja - svart Herrkläder anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Piazza Italia TASCTUO - Skjorta - vit Herrkläder