HKT Piké - grön Herrkläder


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Jack & Jones Piké - tango röd Herrkläder

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Houdini WAY TO GO PANTS - Tygbyxor - rock svart Träningskläder
Jack & Jones PREMIUM JPRMARK TEE CREW NECK REGULAR FIT - T-shirt - bas - cloud dancer Herrkläder

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenJack & Jones PREMIUM Skjorta - camel Herrkläder Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Jack & Jones PREMIUM T-shirt med print - dark-blå denim Herrkläder
Jack & Jones Skjorta - guld Herrkläder

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
Hummel AUTHENTIC CHARGE - T-shirt med print - true blå Bra att bära bekvämt Träningskläder

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
Hummel NELLY ZIP JACKET - Träningsjacka - svart iris Bra att bära bekvämt Träningskläder

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Jack & Jones T-shirt - bas - blå total eclipse HerrkläderJack Wolfskin T-shirt med print - wild berry Bra att bära bekvämt Träningsklädervhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Icebreaker SPRITE RACERBACK BRA - Sport-bh - gritstone heather Bra att bära bekvämt Träningskläder
Jan Vanderstorm DAGNAR - Piké - turquoise Herrkläder

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Jan Vanderstorm WICKI - Jeans straight leg - dunkelblå Herrkläder

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. JOOP Jeans ALFröd - Långärmad tröja - vit Herrkläder
INDICODE JEANS KADEN PLUS - Jeansshorts - svart Herrkläder
Jordan CREW NBA - Träningssockor - svart vit Herrkläder

På tisdagen godkände ministerrådetJordan POOLSIDE CREW - T-shirt med print - university guld light blå fury svart HerrkläderKappa Egrön 6 PACK - Träningssockor - svart TräningskläderKey Largo SIESTA V-NECK - T-shirt med print - navy Herrkläder den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Knowledge Cotton Apparel SINGLE WITH OWL - T-shirt med print - vit Herrkläder
Lacoste Sport BIG LOGO - T-shirt med print - vit navy blå Herrkläder

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenLacoste Sport Träningsshorts - navy blå Träningskläder anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

INDICODE JEANS WILLIAM - Cargobyxor - diröd Herrkläder