Hummel TECH MOVE - Träningsshorts - svart Herrkläder


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Jack & Jones RETRO - Träningsjacka - svart Herrkläder

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Icebreaker Träningssockor - fathom heather Träningskläder
Jack & Jones SLIM FIT - Kostymskjorta - mottle light blå Herrkläder

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenJack & Jones T-shirt med print - blå Herrkläder Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Jack´s Sportswear FADED - Piké - light blå Herrkläder
Jan Vanderstorm EIGIL - Jeansshorts - blå Herrkläder

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
INDICODE JEANS STONE - Stickad tröja - light grå mix Herrkläder

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
IZOD Skjorta - rosa Herrkläder

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Jan Vanderstorm WALI - Shorts - blå melange HerrkläderJOOP Jeans ALEX - T-shirt med print - dark blå Herrklädervhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
J.LINDEBERG BIG BRIDGE FIT - Funktionströja - svart Herrkläder
Jordan ALPHA THERMA HOODIE - Luvtröja - blå Herrkläder

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Jordan JUMPMAN HYBRID ZIP - Sweatshirt - gym röd burgundy crush vit Herrkläder

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. Kappa ELIA - Sweatshirt - svart Herrkläder
J.LINDEBERG M PETR - Piké - deep röd Herrkläder
Key Largo ARENA - T-shirt med print - skyblå Herrkläder

På tisdagen godkände ministerrådetKIOMI Sweatshirt - bordaux HerrkläderLacoste CROCODIL - Piké - lucida HerrkläderLacoste Sport Piké - navy blå vit Herrkläder den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Lee DAREN - Jeans straight leg - storm grå Herrkläder
Lindbergh BASIC SUIT TROUSERS - Kostymbyxor - svart Herrkläder

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenLyle & Scott ATTAQUER - T-shirt med print - vit Herrkläder anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

J.LINDEBERG PIQUE - Piké - blå Herrkläder