Carla F SANDALS Sandaler


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Dguldthy Perkins ROSIE CROSS OVER WEDGE Sandaletter svart Mode Dam skor

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Carvela Comfort SULA Slip ins svart Mode Dam skor
Dguldthy Perkins Wide Fit WIDE FIT CINDY Espadrillos svart Mode Dam skor

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenDguldthy Perkins Wide Fit WIDE FIT PIA Ballerinaskor gul Mode Dam skor Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Dr Martens Mörk mullvadsgrå boots med 1461 3 snörhål
Dr. Martens DANTE skor svart Populära herrskor

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
Champion ERA skor blå Mode Dam skor

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
Champion skor svart Populära herrskor

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Dune London BALOON BusinessDune London LIASE Sandalervhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Clarks ATTICUS LACE Eleganta snörskor cognac Populära herrskor
E8 BY MIISTA LUISA Slip ins cobalt Mode Dam skor

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
ECCO FELICIA SANDAL Sandaler

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. Ecco Skor Incise Tailoröd Svart Dam
Clarks Grace Sofia Ballerinas
ECCO XPEDITION III W Sportskor

På tisdagen godkände ministerrådetEGO SHORTY skor rosa Mode Dam skorEmporio Armani Slip ins royal svart Populära herrskorEsprit BIRKIN VEGAN Sandaler navy Mode Dam skor den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Esprit RIATA Höga skor dusty nude Mode Dam skor
Even&Odd Ankelboots grå Mode Dam skor

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenEven&Odd Sandaletter coral Mode Dam skor anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Clarks Norsen LaceGTX Snörskor