Clarks Originals DESERT BOOT Sportiga snörskor ink Populära herrskor


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Dune London LAYERS Sandaler

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Clarks Sandalett Deva Bell Brun Dam
Dune London WIDE FIT WIDE FIT MAGDALENA Sandaletter blåsh Mode Dam skor

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenEcco COLLIN 2.0 skor warm grå cognac Populära herrskor Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Ecco Sandaler X Trinsic Svart Herr
Ecco SOFT herrar skor cognac Populära herrskor

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
Cole Haan GRAND revolution WASHNGTN Snörskor

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
Columbia CAMDEN™ OUTDRY™ CHUKKA LEATHER Sportskor

Försäkringskassan: Regeringen underskattar EGO AVA Slip ins guld Mode Dam skorEl Naturalista WAKATAUA Ballerinaskor med slingback tibet Mode Dam skorvhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Converse All Star Ox Vita gymnastikskor 1U647
Espadrij l´originale CHALET CHAUSSON Tofflor & inneskor asphalt grå Mode Dam skor

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Esprit CHANTY LOAFER Slip ins ice Mode Dam skor

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. Esprit Pumps Ida Svart Dam
Converse One Star Ox Svarta träningsskor
Evans WIDE FIT ROCKYSLIP ON Slip ins navy Mode Dam skor

På tisdagen godkände ministerrådetEven&Odd Pumps gul Mode Dam skorEverybody Ballerinaskor sangria Mode Dam skorFarah SAWYER Sportiga snörskor cognac Populära herrskor den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Fila ORBIT ZEPPA skor vit Mode Dam skor
Fiore di Lucia Milano LINOSA tåsandaler svart Mode Dam skor

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenFlipflop SLIDE Tofflor & inneskor dark berry Mode Dam skor anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Coolway SHILA skor vit Mode Dam skor