Dguldthy Perkins LEAH Slip ins multiFärg Mode Dam skor


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Even&Odd Slip ins svart Mode Dam skor

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Dguldthy Perkins REAM TUBULAR DEMI WEDGE Sandaletter med kilklack rosa Mode Dam skor
Faith Dellar Ormskinnsmönstrade sandaler med blockklack

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenFarah RONNIE Sportiga snörskor navy Populära herrskor Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Fila MORRO BAY Badsandaler shaded spruce Populära herrskor
Filippa K M. Morgan Low Mix skor skor

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
Dguldthy Perkins Wide Fit WIDE FIT GEMALINA Klassiska pumps multiFärg Mode Dam skor

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
Dguldthy Perkins Wide Fit WIDE FIT TALIA Cowboy Bikerboots svart Mode Dam skor

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Flatteröd Billie svart Suede Högklackade skorFloris van Bommel WEMBLI skor dark blå Populära herrskorvhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Dr Martens Gryphon Svarta sandaler med remmar
Fröd Perry tofflor med präglad logga

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Gabor High heeled sandal Sandaler

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. GANT BARI skor kalamata grön Populära herrskor
Dr. Martens Plaza Stövlar & Kängor
GANT Ricardo Low lace skor Snörskor

På tisdagen godkände ministerrådetGardenia LAVENDER VINYL Högklackade skorGEOX kvinnor PIUMA BALLERIN BallerinasGestuz Nancy suede boots SO19 Stövlar den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Glamguldus rosa sandaler med blockklack och fyrkantig tå
Glamguldus Wide Fit Sandaler gul Mode Dam skor

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenGUESS PARLAY5 ACTIVE LADY LEATHER LI skor anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Duffy Vinterboots Grön Dam