Dune London CAYOTE Sandaler


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Floris van Bommel Snörskor dark blå Populära herrskor

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Dune London KAZE Platåsandaletter svart Mode Dam skor
Fröd Perry Kendrick Vita läderskor med randig kant

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenG. H. Bass & Co. WEEJUN LINCOLN REVERSO Slip ins navy Populära herrskor Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Gabor WIDE FIT Platåsandaletter oliv Mode Dam skor
GANT Josef Chelsea Stövlar & Kängor

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
ECCO BIOM LIFE Ballerinas

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
ECCO EXOSTRIKE W skor

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Gant skor Baltimore Low Lace skor Vit DamGeox ARIAM skor dark royal Populära herrskorvhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Ecco Sandaler Shape Block Grå Dam
Geox RAVEX skor navy Populära herrskor

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Gestuz Rando boots SO19 Stövlar

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. Glamguldus röda sandaler med blockklack
Ecco TERRACRUISE Hikingskor marine concrete Populära herrskor
Glamguldus Wide Fit Gula sandaler med blockklack

På tisdagen godkände ministerrådetGuess JACODE tåsandaler svart Mode Dam skorH by Hudson SIERRA skor svart Mode Dam skorHavaianas Hav High Fashion Sandaler den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Head Over Heels Maissie Vita sandaler med hög kilklack i kork och utsmyckning
Henry Kole Ava Stövlar

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenHot Soles Cowboy Bikerstövletter natural Mode Dam skor anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

EGO AMEERA Klassiska stövletter grå Mode Dam skor