EGO HELIX Slip ins med klack svart Mode Dam skor


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Geox ANNYTAH Ballerinaskor light grön vit Mode Dam skor

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
EGO TILDA Platåstövletter tan Mode Dam skor
Geox JAYLON Eleganta snörskor navy Populära herrskor

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenGestuz Nea Spetsiga boots med snörning Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Gioseppo HAVRE skor guld Mode Dam skor
Glamguldus Klassiska pumps taupe Mode Dam skor

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
Esprit ABIA PLAT Platåsandaletter svart Mode Dam skor

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
Esprit COLETTE skor svart Mode Dam skor

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Gola COMET skor sun navy Populära herrskorGUESS RAIVENI SANDALO (SANDAL) FABRI Sandalervhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Esprit LAUREL VEGAN Pumps svart Mode Dam skor
H.I.S Slip ins navy Mode Dam skor

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Havaianas Hav Slim Logo Sandaler

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. Head Over Heels Jay Svarta sandaler med blockklack och omlottremmar
Etnies Scout Svarta träningsskor
Henri Lloyd Dover Boot Suede

På tisdagen godkände ministerrådetHi Tec SAVANNA II Vandringssandaler warm grå mellow rosa Mode Dam skorHouse of Hounds BARDIN Clogs dark grön Populära herrskorHUGO Svarta flip flops med logga den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Hummel NORDIC ROOT FOREST Snörstövletter blå wing teal Mode Dam skor
Hunter Hunter Original Refined Gloss Stövlar

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenIlse Jacobsen FLATS skor anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Even&Odd Espadrillos svart Mode Dam skor