DESIGN Timeless Ormskinnsmönstrade sandaler i läder med tårem


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Adidas Performance TERREX AX2R Löparskor terräng core svart ash grön Mode Dam skor

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
DESIGN Vita loafers med kedjedetalj och fyrkantig tå
Adidas Performance X 18.3 IN Fotbollsskor inomhusskor footwear vit solar gul Populära herrskor

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenAdidas Sport Performance Löparskor Questar Ride Svart Herr Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Adidas TERREX TWO PARLEY skor
Agnes Cecilia Slip in Sofia Svart Dam

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
DESIGN Flora Platta svarta sandaler

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
DESIGN Svarta munkskor i skinnimitation med präglad detalj

Försäkringskassan: Regeringen underskattar ALDO vithette svarta platta skor i läderALDO CASSEDY Klassiska pumps svart Mode Dam skorvhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
skor Boots Elisa Embroidery Svart Dam
ALDO HAENER skor svart Populära herrskor

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
ALDO NOREWIEL tåsandaler cognac Populära herrskor

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. ALDO UNELAMMA Ballerinaskor bone Mode Dam skor
skor Sandaler San Remo Vit Dam
Alpe FIRST skor nude Mode Dam skor

På tisdagen godkände ministerrådetAnna Field Klassiska pumps guld Mode Dam skorAnna Field Select Ankelboots röd Mode Dam skorAnna Field tåsandaler nude Mode Dam skor den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Apair Pumps Regina 9 Röd Dam
Armani Exchange CLEAN CUPSOLE skor vit Populära herrskor

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenASICS GEL SILEO Neutrala löparskor real vit deep ocean Populära herrskor anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

skor skor Dubai Vit Dam