Adidas Performance PrödATOR 19.3 FG Fotbollsskor fasta dobbar core svart active röd Populära herrskor


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Asics GT 2000 7 Sportskor

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Adidas Performance QUESTAR CLIMACOOL Neutrala löparskor footwear vit core svart Populära herrskor
Asics Tiger GEL CIRCUIT skor vit burgundy Mode Dam skor

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenATP Atelier Allai Sandaler Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Azzaro PIguld Eleganta snörskor grå Populära herrskor
Base London Mörkbruna vävda skor med snörning

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
Adidas Sport Performance Fotbollsskor Nemeziz 17.3 FG Röd Herr

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
Adidas Sport Performance Träningsskor CrazyTrain Pro 3.0 M Svart Herr

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Be Natural Slip ins taupe Mode Dam skorBEBO PAULINE Klassiska pumps svart Mode Dam skorvhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Adidas TERREX SKYCHASER LT GTX W Sportskor
vit Di Pumps camel Mode Dam skor

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Bianco BFBERNA BOW skor Ballerinaskor svart Mode Dam skor

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. Bianco BIACATE Suede Mule Sandal Högklackade skor
Agnes Cecilia skor Lindy Pearl Svart Dam
Bianco Sandalett biaDivided D'orsay Pumps Gul Dam

På tisdagen godkände ministerrådetBilli Bi Long boot StövlarBilli Bi SANDALS 8721 Högklackade skorBjörn Borg Kängor Jillian High Fur W Brun Dam den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Blend Badsandaler dark navy blå Populära herrskor
BOSS AKEEN skor open blå Populära herrskor

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenBoss Casual Wear Rumba_Tenn_sdpf skor anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Aigle VICTORINE BOTTILON Gummistövlar succuly peach Mode Dam skor