ALDO KUNIEL Klassiska stövletter cognac Mode Dam skor


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Bianco BFBETRICIA BUCKLE Tofflor & inneskor gul Mode Dam skor

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
ALDO NAEDIA Ankelboots medium brun Mode Dam skor
Bianco BIACANDY FLAIröd BOOT Stövletter svart Mode Dam skor

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenBianco Pumps mottled svart Mode Dam skor Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Bibi Lou Wide Fit WIDE FIT Sandaler silver Mode Dam skor
Billi bi Sandalett i satin Svart Dam

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
ALDO ZULIAN Pumps navy Mode Dam skor

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
Alpe SALMA Sandaler maya Mode Dam skor

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Billi bi Slip in i mocka Svart DamBjörn Borg Lewis skorvhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Anna Field Ballerinaskor navy Mode Dam skor
Blend skor cream vit Populära herrskor

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
BOSS Svarta tofflor med logga

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. BOSS Business Wear Stanford_Monk_buct Snörskor
Anna Field Sandaletter dark blå Mode Dam skor
BOSS SATURN skor dark blå Populära herrskor

På tisdagen godkände ministerrådetBrenda Zaro MILAN Sandaler tristan röd Mode Dam skorBuffalo AMINA Sandaletter light guld Mode Dam skorBugatti FACTOR skor svart Populära herrskor den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Burton Menswear London CARLOS DERBY Eleganta snörskor svart Populära herrskor
Call it Spring AHLBERG Sandaletter svart Mode Dam skor

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenCall it Spring KESTELL Slip ins light grön Mode Dam skor anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Anna Field Slip ins dark blå Mode Dam skor