ALDO LEROYA Klassiska pumps svart Mode Dam skor


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Bianco BFBROOKE BASIC Sandaler cognac Mode Dam skor

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
ALDO NURKA Sandaletter camel Mode Dam skor
Bianco Classic Leather Chelsea Stövlar

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenBianco Sandalett biaAdore Basic Vit Dam Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Billi Bi ESPADRILLA 8932 Espadriller
Billi Bi SANDALS 8104 Högklackade skor

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
Alexander Wang ABBY ULTILITARIAN grön SUEDE CANVAS Högklackade skor

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
Alpe SALMA Sandaler royo Mode Dam skor

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Billi Bi Warm lining 97952 StövlarBjörn Borg R220 Low Sck Ktp M skorvhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Anna Field Ankelboots röd Mode Dam skor
Bogner PALM BEACH LADY Badsandaler svart Mode Dam skor

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Boss Athleisure Wear Lighter_Lowp_mxme skor

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. Boss Casual Wear Orland_Lowp_sdny2 skor
Anna Field Sandaletter coral Mode Dam skor
BOSS TITANIUM RUNN ACT skor svart Populära herrskor

På tisdagen godkände ministerrådetBrett & Sons MAEL Eleganta snörskor naturel svart Populära herrskorBuffalo ARCADIA Stövletter svart Mode Dam skorBugatti LIMON Slip ins cognac Populära herrskor den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Burton Menswear London ORIEL OXFORD Eleganta snörskor svart Populära herrskor
Call it Spring AZARIA Sandaletter bone Mode Dam skor

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenCall it Spring MANDALI Sandaletter svart Mode Dam skor anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Anna Field Slip ins bordeaux Mode Dam skor