Bibi Lou Wide Fit WIDE FIT Sandaler silver Mode Dam skor


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Carvela Kurt Geiger GAME NP Högklackade skor

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Billi Bi PUMPS 7111 Högklackade skor
Cassis côte d'azur JULICA Slip ins platine Mode Dam skor

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenChampion LOW CUT skor SIRIO Neutrala löparskor turquoise Mode Dam skor Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Clarks Ballerinaskor Ayla Paige Cloudsteppers Blå Dam
Clarks Ellis Lola Högklackade skor

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
Björn Borg Charles Mid Pull M skor

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
Björn Borg Martyn Gr Mid Fur M Stövlar & Kängor

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Clarks Orabella Lily PumpsClarks Step Beat Surf Sandalervhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Björn Borg T305 Low Cls M skor
CMP NIETOS Vinterstövlar svart melange Mode Dam skor

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Columbia CAMDEN OUTDRY CHUKKA Hikingskor svart grå Populära herrskor

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. Converse Chuck Taylor All Star '70 Ox Svarta skor 162058C
BOSS Lighter Lowp Flash Svarta skor i mocka mix
Converse skor One Star Ox Svart Herr

På tisdagen godkände ministerrådetCrep Prödect Svarta platta skosnörenDiadora FLAMINGO 3 Neutrala löparskor classic navy vit Populära herrskorDiesel MAGNETE S EXPOSURE CLC W skor vit Mode Dam skor den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Dguldthy Perkins ADRIENNE Ankelboots bone Mode Dam skor
Dguldthy Perkins FLORA SNAKE SLIDE Slip ins guld glitter Mode Dam skor

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenDguldthy Perkins RAVELLO ASYMETTRIC WEDGE Sandaletter svart Mode Dam skor anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

BOSS BELAIR TENN skor vit Populära herrskor