Avento Löparjacka med reflektering dam 42 74RB-ZIL-42


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Superdry FRESHMAN BUM BAG Bältesväska khaki

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Reebok Classic BACKPACK 2.0 Ryggsäck lila Herraccessoarer
SNÖ of Sweden Luna pendant neck 42 rosé clear Smycken

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenSolglasögon Stjärnor - Svart alltid billig frakt Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Plånbok - HIM alltid billig frakt
Pilgrim SUNGLASSES VANILLE Solglasögon grå

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
Halsband - justerbart påfågelfjäder

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
Fluga modern för vuxen - Flera färger

Försäkringskassan: Regeringen underskattar The North Face M Litewave Ampere II HCChoker halsband med snöflinga hängsmyckevhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Superdry SD BOY CAP Mössor & kepsar
Nyckelring - Skyddsängel alltid billig frakt

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Armbandsklocka GL002 Butterfly Äkta Läder

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. Keps Keep calm Vit alltid billig frakt
Adidas Lite Racer Rbn alltid billig frakt
Roeckl ACTIVE kvinnor BIKER SMART Fingervantar svart

På tisdagen godkände ministerrådetForever New MILLER CROSSBODY BAG Axelremsväska nudeHalsband i trä alltid billig fraktMelissa 3260119701 alltid billig frakt den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Otto Kessler CARLA Fingervantar tan
18K Guldfyllda Vitguld gulddoublé Filled CZ Ring HJÄRTA

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenÖrhängen Halsband 3-delat Livets träd Tree of life Brons Multi anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Bloomingville Pendant Lamp, guld, Metal Vardagsrum