DESIGN Marinblå finbyxor i plusstorlek med extra smal passform


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
DESIGN Randig jumpsuit i minimalistisk stil med knäppning i sidan

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
DESIGN Marinblå pikétröja med dragkedja upptill och kontrasterande panel
DESIGN Randiga indigoblå slim jeans

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenDESIGN Regnjacka i Harringtonmodell Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt DESIGN Ridley Mellanblå skinny jeans med hög midja
DESIGN Röd t-shirt med rund halsringning i ekologiskt material

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
DESIGN Maxiklänning med sött blombroderi mesh och paljetter

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
DESIGN Mellanlånga gråa badshorts med neongula dragsnoddar

Försäkringskassan: Regeringen underskattar DESIGN rosa kofta av jersey i kimono-modellDESIGN Roströd onesie med huvavhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
DESIGN Midiklänning i kimonomodell med pärlutsmyckningar
DESIGN Senapsgula mjukisbyxor med avsmalnande ben

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
DESIGN Smockad miniklänning med hålbroderi

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. DESIGN Stentvättade ankellånga skinny jeans
DESIGN Miniklänning i satin med utsvängd kjol
DESIGN Strumpor med tropiska frukter och blå ananas i 3-pack Spara

På tisdagen godkände ministerrådetDESIGN Svart bomberjacka i muscle fitDESIGN Svart- och vitrandiga sportiga strumpor i 5-pack Spara med flerpackDESIGN Svart t-shirt i overStorlek-modell med halvlång ärm och kontrasterande geometrisk bård på ärmen den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
DESIGN Svarta mjukisbyxor i polyester med vår smalaste passform och revärer
DESIGN Sweatshirt med tryckt text

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenDESIGN Tall Linne med paradiso -tryck i linnelook med rundad nederkant anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

DESIGN Miniklänning med v-ringning framtill och monokrom detalj