Design Mixa & matcha Vit prickig bikiniögrönl i återvunnet material med halterneck och djup urringning i storlek E H för dig med fylligare byst


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
DESIGN Rostfärgade cargobyxor med smal passform

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
DESIGN Mixa och matcha Svart långärmad bikiniögrönl med knytning framtill
DESIGN Senapsgul rutig skjorta med stretch i smal passform

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenDESIGN Småblommig maxiklänning med smock i midjan Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt DESIGN Soltopp med knäppning och halterneck
DESIGN Strandbyxor i jerseyspets med slits i sidan del av set

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
DESIGN Naturvita ankellånga wide leg jeans med funktionsficka och råskurenmidja

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
DESIGN Neonorange baddräkt med hög krage hög skärning racer-slogan och reflekterande blixtlås

Försäkringskassan: Regeringen underskattar DESIGN Svart formande baddräkt med bygel för fylligare byst e-gDESIGN svart huvtröja i overStorlek-modell med världsmönster och dragskovhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
DESIGN One shoulder-midiklänning i satin med dubbla lager
DESIGN svart pikétröja av ekologisk bomull med kontrasterande rand på ärmen

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
DESIGN Svart t-shirt i overStorlek-modell med rund halslinning

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. DESIGN Svarta leggings med hög midja i 2-pack SPARA
DESIGN OverStorlek-t-shirt i heltäckande tribalmönster
DESIGN Sweatshirt i overStorlek-modell med färgblock och ränder på sidan

På tisdagen godkände ministerrådetDESIGN Tall Jumpsuit med djup urringning och rynkad midjaDESIGN Tall Plisserad maxiklänning med smala axelband i tyllDESIGN Tall ultimate broderad smockklänning i bomull den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
DESIGN Trunks med katt- och fruktmotiv
DESIGN T-shirt med brinnande tärning på ryggen

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenDESIGN Veckad linnetopp med fyrkantig halsringning anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

DESIGN Pennklänning i midilängd med overStorlek-passform pingvinärm och spetsdetaljer