Esprit Baddräkt Rye - Svart - Dam


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Collection Morgonrock Denise - Blå - Dam

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
4505 Svart långärmad tränings-t-shirt i snabbtorkande material
Collection Parkas Lydia - Brun - Dam

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenCollection Shapingtrosa i maximodell - Svart - Dam Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Collection Skjortklänning Katrin - Grön - Dam
Collection Strumpbyxa 3-pack, 20 den, matt - Svart - Dam

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
Collection Bikini-bh Olivia - Vit - Dam

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
Collection Bikinitrosa i spets - rosa - Dam

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Collection Top Francesca - rosa - DamCollection Topp Ebba - orange - Damvhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Collection Bikinitrosa med volang - Gul - Dam
Collection Topp Jolie i lin - orange - Dam

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Collection Topp Vanessa - rosa - Dam

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. Collection Tröja Carmencita - Grå - Dam
Collection blås Essa - rosa - Dam
Collection Tröja Sweater Chloe - Grön - Dam

På tisdagen godkände ministerrådetCollection Tunika Paulina - Blå - DamDESIGN 2-pack kortärmad pikétröja med button down-krageDESIGN 5-pack svarta boxershorts i jersey Spara flerpack den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
DESIGN Ärmlös t-shirt med stor broderad detalj
DESIGN Avslappnat linne i festivaldesign och linneliknande tröjor med fransar

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenDESIGN Batikmönstrad t-shirt med avslappnad passform och lång ärm anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Collection blås Judith - Svart - Dam