4505 Vit tränings-t-shirt i snabbtorkande material


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Collection Parkas Erika - Svart - Dam

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Collection Baddräkt Lykke - Svart - Dam
Collection Raggsockar i ullmix, 2-pack - Grå - Dam

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenCollection Skjorta Jenna - Blå - Dam Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Collection Stringtrosa Edith 4-pack - Svart - Dam
Collection Tankini Magdalena - Svart - Dam

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
Collection Bikinitrosa Lina - Svart - Dam

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
Collection Bikinitrosa tai - Svart - Dam

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Collection Topp Daga, v-hals - Vit - DamCollection Topp Izzy - Blå - Damvhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Collection blås Caisa - rosa - Dam
Collection Topp Susanna - Röd - Dam

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Collection Tröja Barbro - Blå - Dam

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. Collection Tröja Henriette - Vit - Dam
Collection blås Naya - Brun - Dam
Collection Tunika Hedda - Blå - Dam

På tisdagen godkände ministerrådetDESIGN 10-pack monokroma strumpor med osynlig kant sparaDESIGN 3-pack svarta trunks sparaDESIGN Ärmlös miniklänning med hög ringning den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
DESIGN Avslappnad t-shirt med heltäckande souvenirmönster och linnelook del av set
DESIGN Baraxlad solklänning i minilängd med rysch på bystet

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenDESIGN Beige ribbad t-shirt med stretch i muscle fit anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Collection blås Unni - rosa - Dam