Collection Bikini-bh Selma Multiway - Blå - Dam


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Collection Skjorta Anna - Vit - Dam

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Collection Bikinitrosa Inger - Blå - Dam
Collection Strandklänning Miranda - Blå - Dam

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenCollection Sweatshirttunika Miranda - Grå - Dam Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Collection Topp Cara - Svart - Dam
Collection Topp Glorianne - Grön - Dam

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
Collection blås Estrid - Vit - Dam

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
Collection blås Karen - Gul - Dam

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Collection Topp Nadja - Vit - DamCollection Trenchcoat Kornelia - Blå - Damvhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Collection blås Susanna - Blå - Dam
Collection Tröja Erin - Blå - Dam

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Collection Trosa brazilian tai - Svart - Dam

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. Collection Vadderad bygel-bh Celia - rosa - Dam
Collection Bygel-bh med tunn vaddering - Grå - Dam
DESIGN 2-pack pikétröja med stretch i jersey och muscle fit Spara med flerpack

På tisdagen godkände ministerrådetDESIGN 5-pack vita sportiga strumpor med färgglada ränderDESIGN Åtsmitande maxiklänning i jersey för stranden med slits i sidorna och draperad ringning baktillDESIGN Avsmalnande byxor i kräpp jersey den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
DESIGN Batikmönstrade mjukisbyxor i overStorlek-modell
DESIGN Bikerjacka i mockaimitation

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenDESIGN Blå t-shirt i longline overStorlek-modell med uppvikta ärmar anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Collection Byxor Anina - Blå - Dam