Collection Bikinitrosa Solveig - Vit - Dam


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Collection Strumpbyxa 80 den i återvunnet material - Röd - Dam

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Collection blås Beatrice - Gul - Dam
Collection Tight linne Anna - Grå - Dam

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenCollection Topp Dana - Brun - Dam Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Collection Topp Ivy - Röd - Dam
Collection Topp Smilla - Blå - Dam

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
Collection blås Sophia - Blå - Dam

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
Collection Bomberjacka Petronella - Svart - Dam

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Collection Tröja Alma - rosa - DamCollection Tröja Freja - Blå - Damvhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Collection Bygel-bh med lätt vadderade kupor - Vit - Dam
Collection T-shirt bra Celia - Guld - Dam

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Collection Velourtröja Darlene - Blå - Dam

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. DESIGN 2-pack svarta och ljusgula jerseyshorts i kort modell med extra smal passform
Collection Byxor Maya - Vit - Dam
DESIGN Abstrakt mönstrad midiklänning med ringdetalj

På tisdagen godkände ministerrådetDESIGN Avenlee Djurmönstrad trosa med T-string och meshDESIGN Avsmalnande finbyxor i 100 % ull med sidorandDESIGN Beige kritstrecksrandiga ankellånga finbyxor i plusstorlek med extra smal passform den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
DESIGN Blå avslappnad skjorta i vintage 90-talsmönster med avslappnad passform
DESIGN blå t-shirt i overStorlek-modell med rund halsringning

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenDESIGN Blommig skjorta i avslappnad modell del av set anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Collection Cardigan Ellen - Röd - Dam