Collection Bomberjacka Petronella - Svart - Dam


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Collection Topp Jade - Svart - Dam

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Collection Bygel-bh Glimmer - Svart - Dam
Collection Topp Smilla - Blå - Dam

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenCollection Tröja Alexia - Grå - Dam Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Collection Tröja Felicity - Blå - Dam
Collection Trosa brazilian tai - Svart - Dam

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
Collection Byxor Nina - Blå - Dam

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
Collection Cardigan Wrap - Blå - Dam

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Collection Tunika Zelda - Blå - DamDESIGN 2-pack långärmad t-shirt i muscle fit-modell med rund halsringning stretch och kontrasterande raglanärm Flerpack sparavhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Collection Hipster Jolly - rosa - Dam
DESIGN 5-pack linne i ekologiskt material

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
DESIGN Ärmlös t-shirt i avslappnad passform med sänkt ärmöppning och ficka i knottrigt tyg

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. DESIGN Avslappnad t-shirt med kamel
Collection Kappa Avena - Svart - Dam
DESIGN Bandeau-jumpsuit med volang och kort liv

På tisdagen godkände ministerrådetDESIGN Beige linnebyxor med avslappnad passformDESIGN Blå hawaiimönstrad skjorta i regular fitDESIGN Blekblå avslappnade boyfriendjeans med slitningar baktill den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
DESIGN Blommigt linne i linnelook med lågt skuret ärmhål del av set
DESIGN Brun sweatshirt med halvlång dragkedja och kartficka

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenDESIGN Curve Kortärmad ribbad sommarklänning med knappar anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Collection Kavaj Leila - Gul - Dam