DESIGN Petite Byxor med vida ben och kontrasterande passpoal


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
DESIGN Svart huvtröja i overStorlek-modell med döskalle baktill

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
DESIGN Petite Midiklänning med hög krage och kantdetalj
DESIGN Svart omlottkjol i denim med knappar i sidan

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenDESIGN Svart sweatshirt med kort ärm Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt DESIGN Svarta superkorta badshorts
DESIGN Svarta superskinny jeans med stora revor

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
DESIGN Playsuit med skärp och knappar i blandat blommönster

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
DESIGN Plisserad miniklänning med crop top och spetsinslag

Försäkringskassan: Regeringen underskattar DESIGN Tall Beige t-shirt med rund halsringning i ekologiskt materialDESIGN Tall Ljusblå jeansjacka i girlfriend-modellvhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
DESIGN Plus Rutig jeansskjorta i smal passform med farfarskrage
DESIGN Tall Regnjacka med magväska

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
DESIGN Tall Vävda peg-byxor med knytskärp

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. DESIGN Trunks i brett meshtyg
DESIGN Plusstorlek Svarta korta finbyxor med smal passform och ombrefärgad rand på sidan
DESIGN T-shirt med avslappnad passform och kontrastkant

På tisdagen godkände ministerrådetDESIGN Utsmyckad maxiklänning med syntetiska fjädrarDESIGN Vinröda badshorts i kort modellDESIGN Vit kortärmad huvtröja i overStorlek-modell den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
DESIGN Vit t-shirt i overStorlek-modell med boxig passform och kort ärm
DESIGN Zebramönstrade badshorts i kort längd

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenDESIGN - Mammakläder - Magband i pack anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

DESIGN Premium Svartvit kort blazer med dubbelknäppning