Collection Kjol Alicia - Blå - Dam


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
DESIGN 2-pack grå och klarblå badshorts i medellängd Spara flerpack

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Collection Kjol Mini Cord - rosa - Dam
DESIGN 3-pack svarta boxershorts i jersey Spara med flerpack

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenDESIGN Ankelstrumpor med ränder och schackrutor i 3-pack Spara Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt DESIGN Avslappnad långärmad t-shirt med Game Of Thrones-tryck
DESIGN Avsmalnande byxor i extreme dad -modell

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
Collection Klänning Harika - Brun - Dam

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
Collection Klänning Lorie - orange - Dam

Försäkringskassan: Regeringen underskattar DESIGN Batikfärgad slipklänning i satin med smala axelband och maxilängdDESIGN Beige ribbad träningsjacka mjukisbyxor med smal passformvhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Collection Klänning rosa - Blå - Dam
DESIGN Blå jeansklänning med knytning i ärmen

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
DESIGN Blåvit skir skjorta i regular fit med aztec-mönster

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. DESIGN Blommiga mellanlånga badshorts
Collection Linne Adele - rosa - Dam
DESIGN Brun långärmad crop top med bara axlar i ribbat material

På tisdagen godkände ministerrådetDESIGN Culotte-byxor med origamivikning i midjanDESIGN Curve Svart- och vitrandig baddräkt med v-ringning i återvunnet tygDESIGN Ekologisk overStorlek röd t-shirt med rund halsringning den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
DESIGN Festival Svart kimono i satin
DESIGN Geometriskt mönstrade trosor med mops

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenDESIGN Grå strukturvävd ribbad t-shirt med halvpolokrage och dragkedja upptill i muscle fit anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Collection Maxiklänning Diana - rosa - Dam