Collection Klänning Sonja - Svart - Dam


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
DESIGN Avsmalnande finbyxor i 100 % ull med sidorand

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Collection Leggings Ally Jazz - Svart - Dam
DESIGN Batikfärgad t-shirt i kraftigt tyg med overStorlek-passform och halvpolokrage

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenDESIGN Beige pikétröja i overStorlek-modell Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt DESIGN Blå ekologisk t-shirt i muscle fit med stretch och rund halsringning
DESIGN Blåblommig krinklad maxikjol med klädda knappar

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
Collection Nattlinne Svea - Grå - Dam

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
Collection Pennkjol i trikå - Grå - Dam

Försäkringskassan: Regeringen underskattar DESIGN Blommig miniklänning med volym fyrkantig halsringning och kontrasterande kanterDESIGN Broderad minikjol med knappar framtillvhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Collection Pyjamasbyxor Natasha - Blå - Dam
DESIGN Byxor med vida ben och skärp med D-ring

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
DESIGN Curve Midiklänning i linne med hög krage och sköldpaddsmönstrade knappar

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. DESIGN Dirty wash slim jeans med revor
Collection Spetsklänning - Svart - Dam
DESIGN Extra mjuk t-shirtklänning i midimodell med öppen rygg

På tisdagen godkände ministerrådetDESIGN Finskjorta med tryckknappar och extra smal passformDESIGN Glänsande t-shirt i overStorlek-modell med litet texttryck på bröstetDESIGN Grå viskosskjorta i muscle fit den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
DESIGN Grön avslappnad pikétröja i frödté med grönikala paneler
DESIGN Gul djurmönstrad minikjol i wetlook-material med ryschad sida

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenDESIGN Indigoblå finbyxor med vida ben anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Collection Straplinne med spets - rosa - Dam