DESIGN prickig skjorta med murarkrage med regular fit i longline-modell


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
DESIGN Tall Marinblå t-shirt med kontrastfärgade axelpaneler

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
DESIGN Randig avslappnad kavaj
DESIGN Tall Ribbad miniklänning med knappar

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenDESIGN Tall Tubklänning i slub-tyg Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt DESIGN Trenchcoat i tvättad canvas
DESIGN T-shirt i overStorlek-modell med japanska tecken och stenutsmyckning

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
DESIGN Recycled Neonorange bikiniögrönl i triangelmodell

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
DESIGN Ribbad förklädeskjol i midimodell

Försäkringskassan: Regeringen underskattar DESIGN T-shirtklänning för balen med öppen rygg i midilängdDESIGN Vid miniklänning med pärlsmyckad kragevhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
DESIGN Ridley Blå skinny jeans med hög midja och hälla-detalj
DESIGN Vit ekologisk t-shirt med lång ärm och rund halsringning

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
DESIGN Vit longline-skjorta med panel framtill i normal passform

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. DESIGN vit t-shirt med kontrasterande paneler med intressant mönster
DESIGN röda grovstickade strandbyxor
DESIGN Zodiakmönstrad sweatshirt i overStorlek-modell

På tisdagen godkände ministerrådetDESIGN - Lord Of The Rings avslappnad t-shirtDESIGN - Svarta superskinny mjuksibyxorDESIGN Curve Djurmönstrad jacka i bomull den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
DESIGN Curve Ormskinnsmönstrad midikjol i omlottmodell med träspänne och fickor
DESIGN Curve Sweatshirt med zodiaktryck

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenDESIGN Maternity Långärmad topp med rund halsringning och knappar anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

DESIGN rosa finbyxor med extra smal passform