DESIGN rosa och orange mönstrad skjorta i vintagestil med platt krage och avslappnad passform


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
DESIGN Vid miniklänning med halterneck och spräcklig ringdetalj

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
DESIGN rosa viskosskjorta i regular fit
DESIGN Virkad miniklänning med fyrkantig halsringning

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenDESIGN Vit kort tröja i skir stickad mesh Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt DESIGN Vit superkort sweatshirt
DESIGN Vita trunks 5-pack flerpack spara

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
DESIGN Skjorta med normal passform i leopard- och barockmönster

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
DESIGN Smockad bardottopp med snörning och öljetter

Försäkringskassan: Regeringen underskattar DESIGN - Bikerjacka i mjukt läderDESIGN - Mintgröna byxor i skinny passform passar till bröllopvhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
DESIGN Solklänning med dragkedja och tunna axelband
DESIGN - Tall - Randig klänning med v-ringning och knappar

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
DESIGN Curve Farleigh Djupblå slim mom jeans med hög midja

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. DESIGN Curve Naturfärgad randig smokingklänning i midimodell
DESIGN Strandshorts i jersey med ormskinnsmönster i neon del av set
DESIGN Curve Strukturerad kappa med smal passform

På tisdagen godkände ministerrådetDESIGN Maternity Broderad t-shirtklänning i overStorlek-modellDESIGN Maternity Smockklänning med 3 4-ärm knappar och midjepanelDESIGN Petite Byxor med vida ben och hög midja den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
DESIGN Petite Mönstrad solklänning med broderi och bygelstöd
DESIGN Petite Svart krinklad strand-cover up med djup urringning kimonoärm och knytning i midjan

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenDESIGN Plus Marinblå t-shirt i longline-modell med rund halsringning anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

DESIGN Svart ekologisk pikétröja i muscle fit med dragkedja i kragen