DESIGN Svart ormskinnsmönstrad tröja


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
DESIGN - Miniklänning med paljetter

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
DESIGN Svart ekologiskt linne med stretch i muscle fit
DESIGN - Svarta finbyxor i superskinny fit

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenDESIGN Curve Broderad jacka Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt DESIGN Curve Midikjol i skinn-look med veck
DESIGN Curve Ribbad dubbelknäppt blazerklänning i minilängd med knappar

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
DESIGN Svart sweatshirt i overStorlek-modell

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
DESIGN Svart t-shirt med kontrasterande raglan-ärmar

Försäkringskassan: Regeringen underskattar DESIGN Curve Vida byxor i blandat scarf- och djurmönsterDESIGN Maternity Leopardmönstrad långärmad skjortklänningvhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
DESIGN Svarta avsmalnande mjukisbyxor med löstagbara ben
DESIGN Maternity Sweatshirt med mammabjörn

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
DESIGN Petite Dubbelknäppt miniklänning i denim med bardotringning

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. DESIGN Petite Monokroma kamouflagefärgade combatbyxor
DESIGN Svartvit virkad t-shirt
DESIGN Petite Solklänning i minilängd med knäppning och kjol i flera lager

På tisdagen godkände ministerrådetDESIGN Plus Gråmelerad overStorlek-sweatshirtDESIGN Plus Vit ekologisk t-shirt i overStorlek-modell med rund halsringningDESIGN Tall Blå- och brunrandig skjorta med normal passform den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
DESIGN Tall Grön huvtröja
DESIGN Tall Midiklänning med bandeau-ringning

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenDESIGN Tall Randig maxiklänning med flera lager och puffärm anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

DESIGN Tall Beige ribbad sweatshirt