DESIGN Svart skjorta i extra longline-modell och regular fit


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
DESIGN Curve Egerton Mörkblå ankellånga flare jeans i vintagestil

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
DESIGN Svart tröja i merinoull och musclefit-modell
DESIGN Curve Miniklänning med knytband i omlott

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenDESIGN Curve Ridley Svarta skinny jeans med hög midja Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt DESIGN Curve Långärmad smockklänning i bomull
DESIGN Maternity Maxiklänning med bystdetalj

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
DESIGN Svarta superskinny jeans i återvunnet material

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
DESIGN Sweatshirt i overStorlek-modell med Musse Pigg-tryck

Försäkringskassan: Regeringen underskattar DESIGN Maternity Ultimate Kakifärgad sweatshirtDESIGN Petite Dubbelknäppt miniklänning i denim med bardotringningvhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
DESIGN Tall brun sweatshirt i overStorlek-modell i frödté med färgblock
DESIGN Petite Minimalistisk jumpsuit i linneliknande tyg med knytning bak

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
DESIGN Petite Smockklänning i flera lager och minilängd med knappar

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. DESIGN Plus Färgstark randig t-shirt i overStorlek-modell med kontrasterande halsringning
DESIGN Tall Midiklänning i spets med förklädesliv
DESIGN Plus Tigermönstrad overStorlek-t-shirt med japansk text broderat

På tisdagen godkände ministerrådetDESIGN Tall Avslappnad t-shirt med rund halsringning i 3-pack spara flerpackDESIGN Tall Grå ormskinnsmönstrad skjorta i regular fitDESIGN Tall Marinblå overStorlek-sweatshirt i teddymaterial med dragkedja i halsen den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
DESIGN Tall Plisserad midiklänning i blandade prickmönster
DESIGN Tall Solklänning i minilängd med knäppning och knytning i axlarna

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenDESIGN Tall t-shirt med rund halsringning 3-pack Spara flerpack anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

DESIGN Tall Recycled Svart baddräkt med ryschad axel och djup urringning