DESIGN Tall Casual Pegbyxor med knytmidja


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
DESIGN Maternity Långärmad topp med rund halsringning och knappar

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
DESIGN Tall Korta byxor med dragsko
DESIGN Maternity Solklänning i linne och minilängd med halterneck och spänne

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenDESIGN Petite Blommig playsuit med smala axelband strukturvävda ränder och volangfåll Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt DESIGN Petite Ljusblå mjuka peg-jeans med vintagetvätt och elastisk indragen midja
DESIGN Petite Recycled Farleigh Klarblå stentvättade jeans i mom jeans -modell med hög midja och smal passform

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
DESIGN Tall Svart overStorlek-sweatshirt med texttryck baktill

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
DESIGN Tall Vit ekologisk t-shirt med lång ärm och rund halsringning

Försäkringskassan: Regeringen underskattar DESIGN Petite Virkad maxiklänning med bandeau-ringningDESIGN Plus Marinblårandig t-shirt med kontrasterande halsringning och grönikala rändervhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
DESIGN Trenchcoat i boyfriend-modell
DESIGN Plusstorlek marinblå skjorta i regular fit

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
DESIGN Tall Blå sweatshirt med färgblock

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. DESIGN Tall Grått linne
DESIGN T-shirt i overStorlek-modell med grönikala ränder och kontrasterande band i halsringningen
DESIGN Tall Medellånga badshorts med färgstarkt blommönster del av set

På tisdagen godkände ministerrådetDESIGN Tall Plisserad miniklänning med knytärmDESIGN Tall Solklänning i minimodell med smock och peplum nedtillDESIGN Tall T-shirt med barockmönster och texttryck den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
DESIGN x glaad OverStorlek-t-shirt i plusstorlek med fotografiskt tryck baktill
EDITION Tall Urringad maxiklänning i satin med sidoslits

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenMen Halsduk - Blå - Herr anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

DESIGN T-shirt med slogan