DESIGN Tall Strandplaysuit med bar axel och utsvängd ärm


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
DESIGN Petite Farleigh Ljusblå mom jeans i slim fit med hög midja

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
DESIGN Tall T-shirt med romerska siffror
DESIGN Petite Miniklänning med kort topp och snäckfåll

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenDESIGN Petite Röd baddräkt med djup urringning och rynkad design Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt DESIGN petite peg-byxor i vävt material med knytskärp
DESIGN Plus Röd suspensoar med marinblå meshpaneler

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
DESIGN T-shirt i overStorlek-modell fisktryck på ryggen

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
DESIGN T-shirt med ansiktsskiss baktill

Försäkringskassan: Regeringen underskattar DESIGN Relaxed aztecmönstrad raglanärmDESIGN Tall Blommig miniklänning med volym fyrkantig halsringning och kantbandvhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
DESIGN T-shirt med stretch rund halsringning och kontrasterande raglanärm i muscle fit
DESIGN Tall Grön pikétröja med kontrasterande axelpanel

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
DESIGN Tall Melerad t-shirtklänning med ihopdragen rygg

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. DESIGN Tall Plisserad midiklänning med hög krage ballongärm och bar rygg
DESIGN Vida byxor med linnekänsla
DESIGN Tall Smockad jumpsuit

På tisdagen godkände ministerrådetDESIGN Tall T-shirt i muscle fit med upprullad ärm och historiskt tryckDESIGN t-shirt mönstrad med fransk textEDITION Skjorta i satin med smal passform och blombroderi den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Men Boxershorts Jefferson 3-pack - Svart - Herr
Men Pikétröja i bomull - Blå - Herr

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenMen Stickad tröja - Blå - Herr anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

DESIGN Vintage blå Ritson mom-shorts i denim