DESIGN U-formad suspensoar med mesh och glittrig resår


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
DESIGN Plus Mörkblå finbyxor med smal passform

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
DESIGN Utsvängda byxor med blandade djurmönster
DESIGN Plus super skinny marinblå finbyxor

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenDESIGN Tall Beach bunny Crop top i jersey med snörning Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt DESIGN Tall Florence authentic Neongula manchesterjeans med raka ben
DESIGN Tall Leggings med abstrakt mönster

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
DESIGN Vit ekologisk t-shirt i muscle fit-modell med rund halsringning lång ärm och stretch

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
DESIGN Vit longline-skjorta med panel framtill i normal passform

Försäkringskassan: Regeringen underskattar DESIGN Tall Mönstrad pikétröja med avslappnad passformDESIGN Tall Recycled Farleigh Mörktvättade mom jeans i slim fit med hög midja och dekorativ söm framtillvhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
DESIGN Vit skjorta till jobbet med smal passform och marinblå slips och bröstnäsduk spara
DESIGN Tall Svart baddräkt med bygel kupor och återvunnet meshparti

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
DESIGN Tall Utility Culotte-byxor med fickor och skärp

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. DESIGN x glaad Unisex Avslappnad t-shirt med broderi
DESIGN Vitt ribbat linne
EDITION Petite Miniklänning med paljetter utskurna detaljer fransar och smala axelband

På tisdagen godkände ministerrådetMen Cardigan Fabian Zip - Grå - HerrMen Pikétröja i bomull - rosa - HerrMen Sportsockar 3-pack - Svart - Herr den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Men Vävda boxershorts i 2-pack - Röd - Herr
Plus collection Bomberjacka Metallic, leopardmönstrad - Svart - Dam

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenPlus collection Kappa Kacey - lila - Dam anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

DESIGN  Småblommig miniklänning med rynkning framtill