DESIGN - Grå kostymväst i ekologiskt bomull och muscle passform


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
DESIGN Tall Ridley Blåtvättade skinny jeans i vintagestil med hög midja

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
DESIGN - Mammakläder - Magband i pack
DESIGN Tall Svart ärmlös body med halvpolokrage

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenDESIGN Tall T-shirt med -motiv Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt DESIGN Tall Svarta finbyxor i superskinny
EDITION jumpsuit med vida ben och cape

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
DESIGN 12.5oz smala svarta jeans med stora revor

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
DESIGN Curve Djurmönstrad jumpsuit med knytning i midjan

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Men Badbyxor Tight Shorts Alain - Svart - HerrMen Jacka Garret - Blå - Herrvhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
DESIGN Curve Maxiklänning i bäckebölja med knäppning
Men Pyjamas Alfie - Blå - Herr

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Men Strumpor i 5-pack, mönstrade - Svart - Herr

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. Plus collection Bikini-bh Charlotte - Multi - Dam
DESIGN Curve Ridley Svarta skinny jeans med hög midja och fransiga revor
Plus collection blås, leopardmönstrad - Brun - Dam

På tisdagen godkände ministerrådetPlus collection Jeansjacka Florida - Blå - DamPlus collection Klänning Marie-Louise - Svart - DamPlus collection Omlottklänning Lilo - Svart - Dam den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Plus collection Topp Lise - Vit - Dam
Plus collection Tunika Selina - Grön - Dam

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenSport Träningstopp med mudd nedtill - rosa - Dam anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

DESIGN Curve Tropiskt palmmönstrade peg-byxor med knytning i midjan