DESIGN - Ultimate - Pufferjacka


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
DESIGN Tall Urringad playsuit i jersey för stranden med linjärt grafiskt mönster

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
DESIGN Curve Broderad vid skjortklänning i minilängd
DESIGN vit overStorlek sweatshirt

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenEDITION Midiklänning i satäng Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Men Badshorts - Grön - Herr
Men Jacka Eliot - Svart - Herr

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
DESIGN Curve Plisserad midiklänning med snurrad knut framtill

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
DESIGN Curve Småblommig maxiklänning med knappar och slitsar

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Men Pikétröja Wilson - Vit - HerrMen Stickad tröja med kort dragkedja - Blå - Herrvhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
DESIGN Curve Vida byxor i blandat scarf- och djurmönster
Men T-shirt med tryck fram - Röd - Herr

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Plus collection blås Korinne - Svart - Dam

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. Plus collection Fuskpäls Signe, leopardmönstrad - Brun - Dam
DESIGN Maternity Mörkt stentvättade flare jeans med superlåg midja och band över magen
Plus collection Klänning i trikå - Grön - Dam

På tisdagen godkände ministerrådetPlus collection Maxiklänning rosamary - Svart - DamPlus collection Topp Chain Print - Grön - DamPlus collection Tunika Irené - Svart - Dam den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Sport Topp Thea LS - Grå - Dam
vit Midiklänning med snurrad knut framtill

I den kommande vårbudgeten ökar regeringen2NDDAY 2ND Boyd Ytterkläder anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

DESIGN Maternity Strandplagg i jersey och spets