DESIGN - Vita badshorts i kort längd med blå gröna ränder på sidan


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
DESIGN Tall Vinröd och marinblå rutig skjorta i skinny fit

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
DESIGN Curve Cargobyxor med kantsyning och flikdetalj
DESIGN x glaad Ormskinnsmönstrad skir overStorlek-skjorta i plusstorlek

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenEDITION Omlottklänning med broderier och fransar Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Men Badshorts med dragsko - Röd - Herr
Men Jeans, normal passform med avsmalnande benslut - Blå - Herr

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
DESIGN Curve Randig midiklänning med omlott och skärp med spänne

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
DESIGN Curve Snedskuren midikjol i neon i satäng

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Men Pyjamasbyxor Christoffer - Röd - HerrMen Strumpor Tedric 4-pack - Svart - Herrvhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
DESIGN Curve Långärmad smockklänning i bomull
Plus collection Bikini-bh Charlotte - Blå - Dam

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Plus collection blås med plisserade trumpetärmar - Blå - Dam

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. Plus collection Jacka Karma - Grön - Dam
DESIGN Maternity Ormskinnsmönstrade leggings
Plus collection Klänning Lexi - Svart - Dam

På tisdagen godkände ministerrådetPlus collection Maxitrosa Esther - Svart - DamPlus collection Topp Isla - Natur - DamPlus collection Tunika Klara - Svart - Dam den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Sport Träningslinne med ventilerande hålmönster - rosa - Dam
vit Plusstorlek avsmalnande beskurna jeans i 14 oz svart denim

I den kommande vårbudgeten ökar regeringen2NDDAY 2ND Duffy Ögrönlar anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

DESIGN Maternity Svartvit prickig miniklänning med v-ringning smock och knäppning