DESIGN Casual Smockklänning med v-ringning fram och bak i mini-modell med knappar


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
DESIGN Tall Vit t-shirt med rund halsringning och stretch i muscle fit

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
DESIGN Curve Fodralklänning i midilängd med knytdetalj och lågt skurna axlar
DESIGN  Festival Avslappnad ärmlös t-shirt i strukturerat tyg med lågt skuret ärmhål och kontrasterande band

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenEDITION - Utsmyckade byxor Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Men Boxer i mjuk trikå 3-pack - Multi - Herr
Men Kavaj i ullblandning - Svart - Herr

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
DESIGN Curve Rutiga avsmalnande byxor med rand i sidan

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
DESIGN Curve T-shirt med poster pop-tryck

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Men Shorts Jeff - Röd - HerrMen Tröja Edmund Knit - Blå - Herrvhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
DESIGN Marinblå finbyxor i skinny
Plus collection Bikini-bh Marlene - Blå - Dam

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Plus collection Bygel-bh Daisy - Vit - Dam

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. Plus collection Kaftan Maud - Gul - Dam
DESIGN Maternity Ridley Mörkblå tvättade jeans med hög midja extra smal passform och midjeband över magen
Plus collection Klänning med klädda knappar - Grön - Dam

På tisdagen godkände ministerrådetPlus collection Omlottklänning Macy - Blå - DamPlus collection Topp Lise - Grön - DamPlus collection Tunika Plissé - rosa - Dam den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Sport Träningstopp Ava W Tee - rosa - Dam
vit skjorta med akvarellmönster och halv ärm

I den kommande vårbudgeten ökar regeringen2NDDAY 2ND Joane Kjolar anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

DESIGN Mellanblå 12.5oz superskinny jeans med knärevor