DESIGN Curve Minikjol med knappar framtill


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
EDITION Curve bröllopsklänning med utsmyckning

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
DESIGN Curve Playsuit med fyrkantig halsringning och knappar framtill
Made In Kenya Sweatshirt med bara axlar och broderad detalj

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenMen Cargoshorts med mjuk tvätt - Grå - Herr Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Men Parkas Abbot - Svart - Herr
Men Skjorta Leo - Blå - Herr

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
DESIGN Maternity Midiklänning med smala axelband och pärlutsmyckat beskuret liv

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
DESIGN Maternity Maxiklänning med klockade spetsinfällningar

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Men T-shirt 3-pack - Vit - HerrPlus collection Bikinitrosa Helmi - Svart - Damvhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
DESIGN Maternity Ridley Svarta skinny jeans med hög midja revor på knäna och resår över magen
Plus collection Bygel-bh Melissa - Svart - Dam

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Plus collection Kavaj Helga - Svart - Dam

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. Plus collection Klänning Portia - Blå - Dam
DESIGN Petite Broderad peg-byxor
Plus collection Sammetsklänning Tuva - Blå - Dam

På tisdagen godkände ministerrådetPlus collection Topp Lorelle - Gul - DamPlus collection Tunika Tandy - Brun - DamSport Träningstopp Loose Fit - rosa - Dam den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
vit Struktuerad kjol med broderi
2NDDAY 2ND Jolie Perfect blå Jeans

I den kommande vårbudgeten ökar regeringen4th & Reckless ANIMAL LARSEN DRESS - Vardagsklänning - orange Vackra billiga damkläder anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

DESIGN Petite Kort bardotklänning med en axel och vikt detalj