DESIGN Food in space-mönstrade shorts


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Men Jacka Eliot - Blå - Herr

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
DESIGN Maternity Exclusive Djurmönstrad texturerad midiklänning med puffärmar
Men Pikétröja Noel - Blå - Herr

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenMen Skjorta Phillip Stretch Shirt - Blå - Herr Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Men T-shirt Kari med v-hals - Grön - Herr
Plus collection Bikinitrosa Nador - Blå - Dam

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
DESIGN pastellfärgad strukturerad kappa i overStorlek-modell

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
DESIGN Petite Djurmönstrad maxiklänning för stranden med knytning bak och slits

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Plus collection Bygel-bh Wrestle Back Britta - Blå - DamPlus collection Kavaj Helga - Svart - Damvhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
DESIGN Petite Leggings upp till låret
Plus collection Klänning Mika - Blå - Dam

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Plus collection Omlottklänning Shaloma - Svart - Dam

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. Plus collection Topp Leonore - Röd - Dam
DESIGN Petite Röd baddräkt med djup urringning och rynkad design
Plus collection Tunika Lotus - Svart - Dam

På tisdagen godkände ministerrådetSport Träningstights Dawn - Blå - Damvit Plus T-shirt i overStorlek-modell med sceniskt mönster2NDDAY 2ND Charlie Kjolar den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
2XU X VENT Run Jacket M Ytterkläder
8848 Altitude Funktions-t-shirt Tim Tee - Svart - Herr

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenAAPE By A Bathing Ape Vit långärmad t-shirt med rymdlogga anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

DESIGN Petite Utsvängda byxor med snäckmönster