DESIGN Kort skjortklänning med knappar och rynkad midja


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
DESIGN Petite Premium Stickade mysbyxor med vida ben

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
DESIGN Korta badshorts med rött och orange komönster
DESIGN Petite Whitby Svarta skinny jeans med låg midja

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenDESIGN Plisserad midiklänning med dragsko i midjan Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt DESIGN Plus Svart tröja med kort dragkedja
DESIGN Plusstorlek Svart overStorlekd sweatshirt med triangel

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
DESIGN Leopardmönstrad overStorlek-tröja i texturerad stickning

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
DESIGN lila overStorlek t-shirt av ribbad velour

Försäkringskassan: Regeringen underskattar DESIGN Prickig jumpsuit med smala axelband och samlad detalj på bodynDESIGN Randig jumpsuit med smala axelband och fyrkantig halsringningvhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
DESIGN Linne med paradiso -tryck i linnelook med rundad nederkant
DESIGN Randiga strumpor med färgglada detaljer i 3-pack Spara

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
DESIGN Ribbad midiklänning med hålmönstrade ärmar

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. DESIGN Rivington Svarta jeggings med hög midja och detalj med fransade och slitna knän
DESIGN Mammakläder Finstickad ekologisk tröjklänning i amningsmodell
DESIGN rosa stentvättat linne med boxig passform

På tisdagen godkände ministerrådetDESIGN rosa t-shirt med färgblockDESIGN Senapsgul rutig blazerkostym med skärpDESIGN Småmönstrad finskjorta i stretch med smal passform och murarkrage den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
DESIGN Stentvättade långa jeans med vida ben i lätt material
DESIGN Suspensoar med bröda mesh-band över benen

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenDESIGN Svart huvtröja i overStorlek-modell med döskalle baktill anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

DESIGN Marinblå ankellånga finbyxor med grönt rutmönster och kedja i smal passform