skor Herr Vit alltid billig frakt
T-shirt Shhh It’s A Secret Dam alltid billig frakt
Skmei Pojkar Flickor Blå rosa Digital Klocka Med Stoppur Larm
Reebok Classic Lthr 2267 alltid billig frakt
Mint&berry Axelremsväska forrest grön

I menyn finner du huvudrubrikerna BARNAFÖDANDE, FÖRSKOLAN, SKOLAN och HÖGSKOLAN. Under dessa finns underrubriker med själva innehållet. 

Under AKTUELLT informerar jag om mitt senaste inlägg och var du hittar det.

Guess OPEN ROAD SOCIETY SATCHEL Handväska blåsh
Madewell THE TRANSPORT TOTE Shoppingväska svart sea
MZ MODE Ryggsäck - Flera färger alltid billig frakt

Ulla Waldenström

Tory Burch CHELSEA MINI BAG Axelremsväska classic tan
Ring Bett Herr alltid billig frakt

Min blogg vänder sig till studenter, yrkesverksamma och forskare inom vård, förskola, skola och högskola.

Jag vill diskutera hur vi kan veta att det vi gör är till nytta för dem vi är till för, nämligen patienterna, de små barnen, eleverna och studenterna. Jag hoppas även att de senare kan få ut något av bloggens innehåll, liksom de politiker och beslutsfattare som i dag gärna använder ordet evidensbaserad utan att riktigt veta vad det innebär.  

Mango TriFärg check scarf Sjalar & halsdukar

Napapijri HAPPY DAY PACK Ryggsäck svart Herraccessoarer

Brosch pärla blad alltid billig fraktFritzi aus Preußen JANA DOUBLEFACE Handväska lipstickTresidig Mockaborste alltid billig frakt

Beanie - Grå - Sense42 alltid billig frakt

Jag är barnmorska, beteendevetare och framför allt forskare. Jag har under lång tid forskat om frågor som rör vård i samband med barnafödande. Mitt intresse har särskilt rört förhållandet mellan födandets natur (biologin och psykologin) och födandets kultur (vårdmiljön och den medicinskt tekniska utvecklingen). I min forskning har jag velat göra skillnad, bland annat genom att testa och utvärdera olika vårdformer. Men jag har också velat förstå, till exempel vad som påverkar kvinnors upplevelse av förlossningen.  

Att göra skillnad handlar ofta om att bevisa att något nytt är bättre än det gamla, eller bättre än att inte göra någonting alls. Men att bevisa att det verkligen är åtgärd A som orsakar det önskvärda utfallet B är ofta svårare än man tror. (Gula fingrar orsakar inte lungcancer även om det föreligger ett starkt samband). Därför behövs forskning, men inte vilken forskning som helst, utan helst s.k. effektstudier. 

Pernille Corydon Aura grå Moonstone Bracelet Adj. Smycken

Lyle & Scott Mouline Scarf Halsdukar & sjalar

Deuter LITE Ryggsäck stone mint

Choker Glitter rosa Rock Punk 90-tal

T-shirt - I’m Sorry If I Offended You - HERR

Det mesta som görs inom vård, skola och omsorg bygger på sunt förnuft och beprövad erfarenhet. Endast en mindre del utgår från forskning som ger evidens. Men nu höjs allt fler röster med krav på att verksamheterna ska vara evidensbaserade. Jag tycker att det är en sund utveckling eftersom det i grunden handlar om att inte skada utan göra maximal nytta och att utnyttja våra gemensamma resurser så effektivt som möjligt. 

Faktaresistens och alternativa fakta har blivit vanligare i vårt samhällsklimat. Det understryker vikten av att kämpa för kunskapens värde. Filosofer är eniga om att kunskap förutsätter minst tre villkor: övertygelse, att övertygelsen är sann, dvs. överensstämmer med världen (fakta), och evidens, dvs. att den sanna övertygelsen inte grundar sig på gissning utan på goda grunder.  

Dyrberg Kern SPLENDID Klockor

Vitt halsband med strasstenar, nickelfritt

Guldpläterade navelpiercing CZ VIT, RÖD, orange

Klocklåda Klockbox av äkta Valnötsträ för 5 klockor

Pop-up korthållare med signalblockering RFID - svart

Många inlägg handlar om specifika projekt inom mödra- och förlossningsvården, flertalet från min egen forskargrupp. Syftet är att ge en inblick i forskningens verklighet, men också att granska vilka resultat som påverkat vården, vilka som haft marginell eller ingen effekt, och varför det blivit så.

Converse CORE Keps converse svart

Touch-vantar vinterstjärna - Grå & Svart

Lacoste REVERSIBLE Shoppingväska svart warm sand

 

Adidas Messi 15.4 FxG S74698 alltid billig frakt

Min förhoppning är att våra erfarenheter kan ha giltighet även för andra forskningsområden. Inläggen om förskolan, skolan och högskolan baseras inte på egen forskning utan granskning av andras, genom min egen kritiska forskablick.

Nixon PORTER Klocka gunmetal indigo brun

 

  

 

 

Mer produktinformation
  • Glas | gold plated mässing
  • SNÖ of Sweden Luisa small pendant neck 40 g light grön Smycken