Melissa Ultragirl 3DB alltid billig frakt
Bikini hög midja - Aprikos rand alltid billig frakt
YOURTURN Solglasögon brun svart Herraccessoarer
T-shirt - Världens Bästa Morbror - HERR
Adidas World Cup alltid billig frakt

I menyn finner du huvudrubrikerna BARNAFÖDANDE, FÖRSKOLAN, SKOLAN och HÖGSKOLAN. Under dessa finns underrubriker med själva innehållet. 

Under AKTUELLT informerar jag om mitt senaste inlägg och var du hittar det.

Brett Läderarmband - Glittrande Strass Rhinestones - Brun
Furla MARTE BIFOLD COIN Plånbok blå kiss Herraccessoarer
Eastpak LONDON CORE FärgS Ryggsäck sunday grå

Ulla Waldenström

Pärlor Strass örhänge Brosch alltid billig frakt
Puma Hiker Mid Nbk Jpn alltid billig frakt

Min blogg vänder sig till studenter, yrkesverksamma och forskare inom vård, förskola, skola och högskola.

Jag vill diskutera hur vi kan veta att det vi gör är till nytta för dem vi är till för, nämligen patienterna, de små barnen, eleverna och studenterna. Jag hoppas även att de senare kan få ut något av bloggens innehåll, liksom de politiker och beslutsfattare som i dag gärna använder ordet evidensbaserad utan att riktigt veta vad det innebär.  

Asics FuzeX Lyte T670N-2130 alltid billig frakt

2-Pack - Solglasögon Wayfarer Premium Kvalitet CE

Klockarmband 20mm LJUSBRUN alltid billig fraktAdidas Adilette Comfort alltid billig fraktAssassins Creed Origins Bilnyckelfodral

Guess CITY LOGO MINI FLAT Axelremsväska ḱhaki Herraccessoarer

Jag är barnmorska, beteendevetare och framför allt forskare. Jag har under lång tid forskat om frågor som rör vård i samband med barnafödande. Mitt intresse har särskilt rört förhållandet mellan födandets natur (biologin och psykologin) och födandets kultur (vårdmiljön och den medicinskt tekniska utvecklingen). I min forskning har jag velat göra skillnad, bland annat genom att testa och utvärdera olika vårdformer. Men jag har också velat förstå, till exempel vad som påverkar kvinnors upplevelse av förlossningen.  

Att göra skillnad handlar ofta om att bevisa att något nytt är bättre än det gamla, eller bättre än att inte göra någonting alls. Men att bevisa att det verkligen är åtgärd A som orsakar det önskvärda utfallet B är ofta svårare än man tror. (Gula fingrar orsakar inte lungcancer även om det föreligger ett starkt samband). Därför behövs forskning, men inte vilken forskning som helst, utan helst s.k. effektstudier. 

Vintage Svart Spets Choker Halsband - lila Sammet & Kristall

Fly London P501006001 alltid billig frakt

Guess VIKKY TOTE SET Handväska vit

Halsband Sugar Skull Day of the Dead Dia de los Muertos

Tory Burch MCGRAW FLAP CROSSBODY Axelremsväska devon sand

Det mesta som görs inom vård, skola och omsorg bygger på sunt förnuft och beprövad erfarenhet. Endast en mindre del utgår från forskning som ger evidens. Men nu höjs allt fler röster med krav på att verksamheterna ska vara evidensbaserade. Jag tycker att det är en sund utveckling eftersom det i grunden handlar om att inte skada utan göra maximal nytta och att utnyttja våra gemensamma resurser så effektivt som möjligt. 

Faktaresistens och alternativa fakta har blivit vanligare i vårt samhällsklimat. Det understryker vikten av att kämpa för kunskapens värde. Filosofer är eniga om att kunskap förutsätter minst tre villkor: övertygelse, att övertygelsen är sann, dvs. överensstämmer med världen (fakta), och evidens, dvs. att den sanna övertygelsen inte grundar sig på gissning utan på goda grunder.  

Adidas Originals CLASSIC Ryggsäck svart

DESIGN Guldfärgade örhängen med vriden knutdetalj

ALDO COUTCH Axelremsväska vit

Varm modern scarf alltid billig frakt

Solglasögon Guess GU7259 röd alltid billig frakt

Många inlägg handlar om specifika projekt inom mödra- och förlossningsvården, flertalet från min egen forskargrupp. Syftet är att ge en inblick i forskningens verklighet, men också att granska vilka resultat som påverkat vården, vilka som haft marginell eller ingen effekt, och varför det blivit så.

Prada Sunglasses 0PR 59VS Solglasögon

KIOMI KASCHMIR Mössa bordeaux

PRESENTFÖRPACKNING 55cm alltid billig frakt

 

Julie Sandlau Poetry Ring 54 ‐ guld röd Smycken

Min förhoppning är att våra erfarenheter kan ha giltighet även för andra forskningsområden. Inläggen om förskolan, skolan och högskolan baseras inte på egen forskning utan granskning av andras, genom min egen kritiska forskablick.

Asics Kayano 24 alltid billig frakt

 

  

 

 

Produktnummer: 16602889

Ändamal: Universiella. Säsong: Året runt. Fason: Lågskor. Färg: Svarta. Material i skoskaft: Naturligt läder. Typ av insida: Syntetiskt material. Typ: Herr.

New Balance ML574PKP alltid billig frakt